Presentkorg – Presentkorgar med Vin

Det har börjat bli populärt att ge bort presentkorgar med vin som ett svepskäl för att skåla vänner emellan. Presentkorgar med vin ger en glimt av förväntan oavsett om den ges som en företagspresent, som en present på en fest, som en romantisk gest eller bara från egna familjen till den egna familjen. De öppnar dörren till nya fräscha perspektiv, fantastiska samtal och återupplivar förhållanden!

Presentkorgar med vin

En bra presentkorg med vin indikerar originalitet, omdöme och finess. Presentkorgar med vin möjliggör för människor att på ett raffinerat men klassiskt sätt mötas på en helt annan nivå, oavsett om det handlar om  familj, vänner, chefer eller affärskontakter. Ett varningens finger ges dock för att ge bort vin till helnykterister eller människor vars religion förbjuder alkoholkonsumtion då det givetvis vore katastrof.

I övrigt passar presentkorgar med vin alla plånböcker och tillställningar. Namnet på ett vin antyder vilken sorts druva som används och vinets  popularitet. Viner som är producerade från från bra druvor står alltid ut, oavsett koncentration eller kombination. Det lönar sig alltid att ha kunskaper om vinodling (läran om odling av druvor) och enologi (läran om vin och dess tillverkning) för att välja rätt vin till rätt person.

Vin tar främst färg från kontakten med druvans skal. Detta gör att det är möjligt att framställa vitt vin från röda druvor som behandlats utan sitt skal. Torrt, halvtorrt, sött, halvsött, nytt, premiumvin, vintage eller moget vin kan i stora drag presenteras som rödvin (Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Merlot, Pinot Noir, Sangiovese, Zinfandel, Syrah, blandningar och andra varianter), vitt vin (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris/Grigio, blandningar och andra kombinationer), dessertvin (Sherry, isvin, Tokaii, Muscat, Sauternes), champagnevarianter och ovanliga viner från hela världen.

Mat och vin går hand i hand. Din presentkorg kan till exempel komponeras av en flaska vin och några passande delikatesser som kan ätas direkt. Vin kan paras ihop med kex, soppor, sallader eller förrätter, pasta, pizza, fisk/skaldjur, rött kött eller fågel, ostar och desserter. Viner passar även bra tillsammans med kryddstark asiatisk mat, paj, ägg eller grönsaker.

En smart presentkorg med vin kan ha en personlig etikett och inkludera ett foto på familjen också. En finurlig detalj kan vara att även kombinera det personligt märkta vinet med vintillbehör som karaffer eller vinglas i kristall, korkskruvar, fina soffbordsböcker om druvor och vingårdar, en inbjudan till en vingård eller ett medlemskap i en exklusiv vinklubb. Att inkludera gourmetprodukter, frukter eller choklad uppmuntrar också till mer förtjusning och njutning!

Sluta aldrig att njuta av mat och dricka tillsammans med andra. Din givmildhet tilltalar både intellektet och hjärtat och denna välvilja räcker oftast väldigt långt. Det bästa av allt är att du samtidigt håller en gammal och vacker tradition vid liv.