Vinblogg

En guide till vin

Vin är en ädel dryck som har fascinerat människor i hundratals år. Det finns en väldig mängd vin att välja mellan, och det kan vara överväldigande att veta vilket vin som passar bäst för olika tillfällen. I denna guide kommer vi att utforska olika typer av vin, dess ursprung, smaker och sätt att kombinera vin med mat. Vi kommer även att diskutera några viktigaste faktorer att överväga när man väljer vin och tips för att njuta av vin på bästa sätt.

Typer av vin

Vin kan delas in i flera olika kategorier baserat på färg, druvsort och ursprung. De vanligaste typerna är rött vin, vitt vin, rosévin och mousserande vin. Rött vin tillverkas av mörka druvor och har en mer robust och fyllig smak. Vitt vin tillverkas av ljusa druvor och kan vara torrt eller sött beroende på druvsorten och jordmånen. Rosévin tillverkas av druvor som har en kort skinkontakt, vilket ger vinet dess karakteristiska rosa färg. Mousserande vin, som inkluderar Champagne, är bubblig och kan variera i sötma.

Ursprung

Vin produceras i många länder runt om i världen, men de mest kända vinregionerna inkluderar Frankrike, Italien, Spanien, USA och Argentina. Varje region har sina egna unika klimat- och jordförhållanden som påverkar smaken på vinet. Till exempel, Frankrike är känd för sina robusta röda viner från Bordeaux och eleganta viner från Bourgogne. Italien är känt för sina Chianti-viner och Prosecco-frizzante. Spanien är känt för sitt Rioja-vin och Cava-mousserande vin. USA är känt för sina Cabernet Sauvignon-viner från Kalifornien. Argentina är känt för sina Malbec-viner från Mendoza.

Smaker och kombinationer

När du väljer vin är det viktigt att tänka på vilken mat du kommer att äta. Vissa viner passar bättre med vissa typer av mat och kan förbättra smakupplevelsen. När du kombinerar vin med mat är det alltid en bra idé att matcha liknande smaker. Till exempel, om du serverar en skaldjursrätt, skulle en lätt och sprudlande champagne komplettera smaken av skaldjuren. Om du serverar en stor biff kan du välja ett fylligt rött vin som en kraftfull Cabernet Sauvignon eller en Bordeaux.

Välja Vin

När du väljer vin finns det några viktiga faktorer att tänka på. Först och främst måste du bestämma om du vill ha ett rött, vitt, rosé eller mousserande vin. Sedan kan du överväga vilken druvsort och ursprung du föredrar. Om du är nybörjare kan det vara användbart att prova olika typer av vin för att hitta din personliga smak. Du kan också läsa recensioner och be om råd från experter eller vinförsäljare.

Tips för att njuta av Vin

När du väl har valt vin är det viktigt att njuta av det på bästa sätt. Förvara vinet på rätt temperatur för att förbättra smaken. Rött vin bör serveras vid rumstemperatur, medan vitt vin och rosévin bör vara kylda. Använd rätt vinglas för varje typ av vin för att förstärka smakupplevelsen. Förutom att smaka vinet kan du också lära dig mer om dess historia och produktion genom att besöka vingårdar eller delta i vinprovningar.

Vin är mer än en dryck

Vin är mer än en dryck – det är en kulturell erfarenhet. Genom att lära dig om olika typer av vin, dess ursprung och kombinationer med mat, kan du bli en mer kunnig och uppskattad vinentusiast. Oavsett om du njuter av ett glas vin hemma eller på en elegant restaurang, är vinet en njutning som kan berika dina sinnestillstånd och skapa minnesvärda stunder. Så ta dig tid att utforska vinvärlden och upptäck nya smaker och upplevelser.Vingårdsbesök och vinprovningar är fantastiska sätt att fördjupa din kunskap om vin. Genom att besöka en vingård får du en inblick i vinproduktionsprocessen och har chansen att träffa experter och vinmakare. Du kan lära dig om odling av druvor, skördemetoder, jäsning och lagring av vin. Vinprovningar ger dig möjlighet att uppleva olika smaker och aromer genom att prova olika viner.

Vinprovning

När du deltar i en vinprovning kommer du att lära dig om vinets egenskaper, som färg, doft och smakprofil. Du kan lära dig att identifiera olika smaker som fruktighet, träighet, kryddighet eller syrlighet. Vinprovningar kan också inkludera kunskap om rätt sätt att provsmaka vin, inklusive att titta på vinet och snurra det i glaset för att avslöja dess färg och kropp. Att dofta vinet kan avslöja sina aromer och att smaka vinet ger dig en komplett upplevelse av dess smakprofil.

Förutom att lära dig om viner i teorin kan du också ta del av praktiska tips för att njuta av vin på bästa sätt. Till exempel, förvara vinet på rätt sätt genom att undvika att exponera det för starkt ljus och för höga temperaturer. Rött vin kan fördjupas genom att luftas en stund innan det serveras. För vitt vin och rosévin är det bäst att förvara det i kylskåp för att hålla det svalt och fräscht.

Utöver att välja rätt temperatur och rätt vinglas kan du också experimentera med olika mat och vinparningar för att förbättra smakupplevelsen. Rött vin passar oftast bra med rött kött och ost, medan vitt vin fungerar bra med skaldjur, kyckling och grönsaksrätter. Mousserande vin är utmärkt som aperitif eller till dessert. Det finns inga strikta regler, så det är upp till personliga preferenser och smak.

Vinkännare

Att vara en vinkännare handlar inte bara om att ha kunskap om vin, utan också om att njuta av det i gott sällskap. Vin är en social dryck som ofta delas vid middagar, festligheter och samkväm. Det kan fungera som en länk som knyter samman människor och skapar minnesvärda stunder. Att ha kunskap om olika typer av vin och kunna rekommendera rätt vin till olika tillfällen kan vara en imponerande färdighet.

Sammanfattningsvis är vin en dryck som har en lång och rik historia. Genom att lära dig om olika typer av vin, dess ursprung, smaker och kombinationer med mat kan du utveckla din egen kunskap och uppskattning för denna ädla dryck. Utforska vinvärlden genom att besöka vingårdar, delta i vinprovningar och experimentera med olika vinsorter. Låt vin bli en del av din livsstil och njut av det på bästa sätt.

Vinprovningstips för nybörjare – Vad ska man tänka på när man provar vin?

Vinprovning kan delas in i två olika världar – professionell vinprovning eller vinprovning för nybörjare. På den professionella vinprovningen så måste provaren utvärdera vinet noggrant och ta hänsyn till vinets ursprung samt vara kritisk om vinet skulle bli bättre om man lagrar det eller om det borde säljas och drickas direkt efter.

Vinprovning för nybörjare – Detta ska man tänka på

Om det är en vinprovning för nybörjare så provar du vinet enbart för nöjes skull. Vinet borde serveras i optimalt skick såsom kyld om det är ett vitt vin. En vinprovning för nöjes skull borde också bli en lärorik erfarenhet för dig och ge dig mer kunskap samt mer smakerfarenhet. Vår duktiga sommelier ger dig dessa tips som du kan tänka på vid en bra vinprovning i Stockholm.

Se till att du konsumerar ditt vin i dess bästa skick

Vinet smakar bäst i ett perfekt tillstånd då det provas. Detta tillstånd innefattar temperatur, din paletts dagsskick och tiden på dagen det konsumeras. Den bästa temperaturen för att servera vin är närmare 20 grader Celsius. Din palett bör vara rensad från alla starka smaker. Avstå exempelvis från cigaretter, chili och mentolsmaker. Slutligen, din palett är mest pricksäker under senare delen av morgonen.

Var frisk vid en vinprovning

Det är ingen mening att prova vin om du är sjuk. Alla dina sinnen är då påverkade och du kommer inte känna smaken alls, eller om du gör det på ett icke riktigt sätt. Om du verkligen vill njuta av ditt vin se till att du är frisk först.

Vikten av att de tre sinnena arbetar ihop

För att få en optimal vinprovningserfarenhet så bör du se till att din syn, smaksinne och luktsinne är i bästa skick och att de är fokuserade på uppgiften om hur vinet upplevs utifrån dessa sinnen.

Ögon

Det kanske inte verkar som om ögonen spelar sådan stor roll i en vinprovning, men de har sin uppgift att fylla. Genom att använda ögonen med i vinprovningen så får du hjälp att lugna ner dig och ge all din uppmärksamhet till vinet. Synen hjälper dig också att få reda på mer om vinet. Ta dig tid att se om vinet är klart, mörkt, ljust, grumligt eller ogenomskinligt i sitt utseende innan du smakar det.

Nästa nivå är att sluta dina ögon medan du smakar på vinet. Om du stänger dina ögon då du har vinet i munnen så blockerar det ut alla yttre störningar och låter dig koncentrera dig på vinets smak. Detta kan hjälpa dig att lägga märke till fler av de flyktiga smakerna.

Näsa

Näsan har en stor roll när man ska prova vin. I själva verket är en stor del av de saker vi tycker att vi smakar, faktiskt det vi luktar. Vårt luktsinne är också mycket känsligare än vårt smaksinne.

Mun

Om du vill få ut det mesta av ditt vin så är ett bra tips att sakna ner. När du provar vin så är det ibland lätt hänt att du smakar på det endast när du sväljer det. Våra tungor har fyra olika zoner som har olika smaksensationer – sött, salt, bittert och surt.

När du smakar ett vin så är det en bra idé att snurra runt det i munnen lite för att se till att drycken haft möjlighet att nudda alla fyra smakzoner på tungan, och på så sätt se till att du får känna hela smaken av vinet. Du borde också uppmärksamma vinets textur. Känn efter om vinet är lätt, tungt, mjöligt eller oljigt.

Vad man ska se upp med när man provar vin

Ett bra vin har en syrlig eller sur smak. Denna smak balanseras oftast väl tillsammans med sötma. Du vet att ett vin är dåligt om det luktar fränt eller om det smakar som vinäger.

Vintips – Allt om vin

Vi börjar den här artikeln med att ställa två frågor: ”Varför är vin så förvirrande?” och ”Är det skrämmande för dig att välja ett vin?” Om ditt svar på den andra frågan är ja så är du inte ensam!

Så väljer du ett vin som smakar gott – tips på hur du väljer vin

De flesta har varit i en vin- och spritaffär eller en restaurang och fullkomligt överväldigats av  variationen och mängden av val som erbjuds. Mängden val mellan olika sorters vin, märken och priser ter sig oändlig.

Tips på hur du väljer ett vin som är rätt för dig

Steg 1: Bestäm om du vill ha ett vitt eller rött vin

Steg 2: Bestäm vilka dina preferenser är när det gäller vinsmak

Om du vet dina preferenser för andra vinegenskaper är det även en bra idé att bestämma dig för dessa. Om du inte vet vilka dina preferenser är så har jag inkluderat en kort beskrivning nedan för att hjälpa dig i dina jämförande vinprovningar.

1. Låga tanniner vs höga tanniner: tanniner är en viktig ingrediens i vin, särskilt i rödvin. De kommer från stjälkarna, skinnet och kärnorna i vindruvor. Tanniner i ett ungt vin ger en bitter, hopsnörpt smak i gommen.

2. Kort gom vs. lång gom: vinets “längd” är den tid som sensationen av smak och arom kvarstår efter sväljning. Vanligtvis är det bättre ju längre det kvarstår.

3. Låg syrlighet vs. hög syrlighet: olika sorters syror finns i vin och är essentiella för vinets livslängd och även för din njutning. För lite kan påverka vinets kvalitet och för mycket kan förstöra vinet. En högre syrlighet gör vinet beskt och surt; medan låg syrlighet resulterar i smaklöst vin som är mera mottagligt för att förstöras.

4. Lätta vs. fylliga: för att få en blick over skillnaderna mellan ett lätt vin och ett fylligt vin tänker vi på mjölk som en analogi.

Vad som gör det ännu enklare är att ett vins fyllighet i direkt proportion till dess alkoholhalt. På varje vinetikett kan man se procenthalten alkohol. Notera hur det gäller fylligheten:

* 7,5% – 10,5% indikerar lätta viner

* 10,5% – 12,5% indikerar medelfylliga viner

* 12,5% och högre indikerar fylliga viner

5. Ingen ek vs. kraftig ek: vin kan lagras i ektunnor, vanligtvis för att ge det mer komplexa smaker. Franska, amerikanska och tyska ektunnor används i stor utsträckning i Australien. Ekig beskriver aromens eller smakens kvalitet som vinet har fått av ektunnorna i vilket det åldrades.

Steg 3: Köp vin som skötts omsorgsfullt

Det är viktigt att köpa vin från vin- och spritaffärer som tar väl hand om sitt vin, t ex att köpa det direkt från vingårdens källardörr är ett bra val. Extrem hetta eller kyla, direkt solljus och dramatiska temperaturändringar är inte bra för vinet.

Steg 4: Njut av att utforska variationen och mångfalden av australienskt vin

Det finns många bra anledningar till att utforska alla viner som Australien har att erbjuda i all sin variation. Håll dig inte bara till de välkända varianterna som Chardonnay eller Shiraz – experimentera med andra vita och röda viner som Sauvignon Blanc, Riesling och Gewurztraminer eller Zinfandel, och Pinot Noir.

Steg 5: Köp i lådor

När du hittar ett vin du verkligen tycker om bör du överväga att köpa vin i lådor (12 flaskor). De flesta vinaffärer erbjuder dig 10 till 15 % rabatt på vin när du köper en eller flera lådor vin.

Steg 6: Lita endast på dina egna smaklökar

Det slutliga målet med att köpa vin är att köpa vin som du tycker smakar bra. Bara för att en handlare, vän eller vinskribent säger att ett vin är gott betyder inte det att du kommer tycka om det. På samma sätt bör du inte undvika ett vin därför att någon annan säger att det inte är gott. Den enda som kan bedöma god smak i vin är du.

Vinställ – Olika typer av vinställ

Så väljer du ett vinställ som passar både din stil och din budget

Intressent för vin och att konsumera vin är en växande trend i Sverige. Företag som specialiserar sig på vin dyker upp i hela landet. Personer som kanske inte har växt upp kring vin dras nu inte bara till provning men även till att samla det. Vinprovningsfester och särskilda vinparningsevenemang är vanliga teman på restauranger och i hem. Med detta följer ett ökat intresse av hemmalagring. Medan korrekt lagring kan hjälpa vinet att bli ännu mer utsökt kan lagring på fel sätt leda till att vinet förstörs.

Ett fristående, temperaturkontrollerat vinställ är idealt men också väldigt mycket dyrare än ett enkelt vinställ i trä eller metall. Det är dock inte nödvändigt att spendera tusentals kronor för att njuta av vin i hemmet. Om man kan hitta en mörk, kylig, lätt fuktig plats i sitt hem kan man välja ett enkelt vinställ som kommer att bevara vinet i flera år. Den ideala platsen är mellan 10-15 grader, med en konstant fuktighet på mellan 60 och 70 %.

Vinställ byggsats

Ett sätt att skära ner på kostnaden är att bygga ett eget vinställ. För förstagångsentusiaster är det troligen bäst att hålla sig till ett vinställskit.
Det finns mycket att ta hänsyn till när man utformar ett vinställ och att börja med en byggsats kommer att hålla vinet i vinstället där det bör vara. Det sista man vill är att det hela ska rasa mot golvet på grund av en felberäkning.

Det finns många kommersiella träställ tillgängliga som erbjuder montering genom att man sätter ihop delarna och det enda som krävs är en hammare. Dessa billiga byggsatser är vanligtvis gjorda av furu eller tall, och kan köpas för mindre än 300 kronor.

Det viktigaste man ska tänka på när man bygger sitt eget vinställ är att beakta vinställets styrka. En flaska vin väger ungefär 1,3 kilo, så vikten ökar snabbt. Se till att både vinstället och golvet kan hantera vikten och glöm inte att ta hänsyn till vinställets vikt.

Om byggsaten är gjort av trä ska man se till att träet har torkats ordentligt (högst
14 % fuktighet), och att delarna som korsar varandra är minst 3/8″ (1/2″ är bättre).

Se även till att vinet lagras horisontellt så att vinet alltid är i kontakt med korken. En torr kork visar på att vinet har förstörts.

Vinställskapacitet

Hur mycket vin behöver du?

Även om det låter spännande att ha 1 500 flaskor vin har de flesta varken utrymme eller pengar till att stödja en sådan satsning. Om man vill ha något för dagligt bruk bör ett vinställ med kapacitet för 15-30 flaskor uppfylla kraven. På så sätt kan man ha 2 flaskor mousserande vin, 3 flaskor rödvin (Merlot eller Cabernet), 3 flaskor vitvin (Chardonnay, Pinot grigio, eller vit Zinfandel), en flaska vardera av vitt och rött matlagningsvin. Och ändå ha plats för ett par särskilda flaskor som du planerar att låta åldras.

Se även till att ha en bra flaska rödvin redo för besök, och en Riesling eller Shiraz för en kryddig måltid.
Ha en flaska vitvin redo i kylskåpet (det varar endast en vecka där). På så sätt är du redo för vilken sammankomst som helst. Ett vinställ med kapacitet för 30 flaskor är tillräckligt för en vinprovning, en längre sammankomst eller för någon som tycker om att prova ett nytt vin varje dag.

Tänk även på att de flesta tillverkare av vinställ anger den totala kapaciteten så du vet hur många flaskor vinstället klarar av. Detta kan skilja sig från racked wine capacity, då den totala kapaciteten kan ha flaskor staplade på varandra. Även om detta inte skadar vinet så är det inte lika estetiskt tilltalande och kan vara obekvämt när man hämtar vin från vinstället.

Vinställsstilar: läge är avgörande

Vinställ kommer i flera stilar. De kan vara fristående skåp, bänkar eller väggmonterade.

När du väljer en stil, tänk på följande:

 • Hur mycket plats har du?
 • Vill du att vinstället ska vara synligt eller skulle du hellre vilja ha ett stort, dolt vinställ som inte nödvändigtvis matchar inredningen i ditt hem?
 • Var kan du ställa vinstället?

Det viktigaste när du gör ditt val är läge. Om du väljer ett vinställ som inte är fristående ska du se till att det är skyddat från vibrationer.
Placera aldrig vinstället ovanpå kylskåpet eftersom det blir väldigt varmt där. Håll även vinstället borta från fönster eftersom temperaturen kan variera mycket och UV strålar skadar vinet.

Om du inte kan hitta ett vinställ som passar på den perfekta platsen och du inte är tillräckligt självsäker för att bygga ditt eget vinställ kan en möjlighet vara att låta skapa ett individuellt anpassat vinställ, bara för dig. Detta val är dyrare än de du kan köpa i butik. Men det är ändå mycket billigare än de fristående enheterna och kan lagra dina viner i flera år.

Vin ställ material

Vinställ finns i mängder olika material, från trä till metall till glas. Att välja ett av mahogny eller stål avgörs av flera olika faktorer som inkluderar pris, vikt och utseende.

Vinställ trä

Den vanligaste typen av vinställ är trävarianten. Det är i allmänhet lättare att montera och väger relativt lite Vanliga träsorter är tall, ceder, gran, ek och furu. En annan träsort som inte är lika vanlig är mahogny. Det är en träsort av hög kvalitet och används både i moderate och dyra vinställ.

Vinställ metall

Vinställ i metall har blivit alltmer populära, särskilt de som är gjorda av stål. De är väldigt beständiga och varar längre än träställ utan att man behöver vara lika försiktig med dem. De kan målas för att matcha alla hem. De kan även formas till flera former och ändå bibehålla sin styrka.

Se det som en investering i alla viner du kommer att prova idag såväl som de du kommer att spara för en särskild händelse i framtiden.

Vinglas – De bästa vinprovarglasen

Vin ska upplevas av alla dina sinnen. För att få ut den största upplevelsen är det viktigt att du använder speciellt designade vinglas för vinprovning. Detta är vad du behöver veta när du väljer dina vinprovarglas.

Vilka är de bästa vinprovarglasen för att få ut det mesta av vinet?

Det finns en internationell standard när det gäller vinprovarglas. Designen är gjord så att vinälskare kan få ut den största njutningen av vinet som möjligt är. Och naturligtvis att bedömningarna blir rättvisa. Men om du utför en informell vinprovning för dina vänner kan du, om du vill, byta stil på glasen du använder allt eftersom. Det är helt upp till dig.

Storlek och form på vinglasen

Storleken och formen på glaset kan dramatiskt ändra hur man upplever vinet, särskilt när det gäller arom och smak. Det är därför det finns en internationell standard som har bedömts vara den rätta för vinprovarglas.

ISO standard

ISO standardisering lyder “vinprovarglaset bör bestå av en kupa (ett förlängt ägg) uppburen av en fot som vilar på en bas. Öppningen av kupan är trängre än den konvexa delen för att koncentrera bouqueten.”

vinprovningsevent eller då man professionellt bedömer viner i tävlingsmoment måste vinerna alltid provas i denna typ av glas.

Vilka vinglas passar vilka viner?

Det finns vanliga varianter av vinprovarglas som är designade för att passa alla sorters vin inklusive de mousserande. Detta är främst för att det är så lite som hälls upp i glaset och det är tänkt att man ska dricka upp det rätt så fort.

Den generella ISO designen för vinprovarglas har formen av ett förlängt ägg. Detta är för att ditt grepp och dina händer inte ska ta på områden av glaset som kan göra att du eventuellt värmer upp vinet.

Glaset är vidare i botten och smalare i öppningen. Detta för att man ska kunna snurra runt vinet på rätt sätt och väl kunna se på det underifrån. Formen hjälper också att tvinga aromerna att bli mer koncentrerad i toppen av glasen för att man ska kunna lukta på det bättre.

När man bedömer viner är detta oerhört viktigt eftersom olika typer av glas kan påverka hur man upplever vinet. Och det kan innebära att olika processer i det startar innan domaren dricker det. Om man inte använder samma sorts glas så kan det leda till att olika domare kan komma fram till olika omdömen av samma vin. Helt baserade på nackdelarna eller fördelarna med glaset som vinet serverats i.

Köpa vinglas för vinprovning

Du kan köpa de perfekta vinprovarglasen, antingen separata eller i pack, och de kommer att visa sig särskilt hjälpfulla när du är värd för ett event som innehåller en vinprovning.

Men här är något att komma ihåg dock. Dessa ISO vinglas är endast designade för att prova viner och är kanske inte de bästa alternativen för att dricka vin till vardags. De kan vara överdrivet stora och tippar lätt. Du bör tänka på det om du ska ha en middag också och planerar att dricka vin under hela tillställningen.

Men för själva vinprovningen, se till att du använder ISO standard vinglas för den bästa upplevelsen.

Boka Vinprovning

För att boka en vinprovning kan du göra på följande sätt:

 • Från och med 1 feb 2020 tar vi enbart emot gruppbokningar.
 • Fyll i formuläret på sidan
  eller Maila (info@vinprovningstockholm.se) och skriv antalet personer ni önskar boka in på vinprovningen.
 • Skriv också vilket datum och tid på vinprovningen ni önskar komma på.
 • Slutligen skriver ni också till era kontaktuppgifter (skulle ni ha ett presentkort ni vill använda är det viktigt att ni skriver med värdekoden som finns på presentkortet i mailet).
 • Inom 24 timmar kommer ni att få ett svar där vi bekräftar tillgängliga platser på den vinprovning ni önskat.
  (p.g.a många förfrågningar händer det att en provning snabbt kan bli fullbokad)
 • Förutsatt att den vinprovning ni önskat har tillräckligt med platser svarar ni med en bekräftelse på att ni vill genomföra bokningen.
 • Slutligen efter en genomförd bokning kommer ni att få ett bekräftelsemail ifrån Vinprovning Stockholm med en faktura samt en biljett bifogade som PDF-bilagor.
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Obs! Har du ett presentkort hos oss gäller det ej som betalning på plats. Du behöver anmäla plats i god tid, samt få en bekräftelse.

Priser:

 • Vanlig Vinprovning – 545kr/person
 • Amaroneprovning – 595kr/person
 • Champagneprovning – 595kr/person
 • Exklusiv alt. Lyx Vinprovning – 850kr/person

Betalning sker via faktura med 0 dagars betalning. Då detta är en direktfaktura. Fakturan bifogas som PDF-bilaga i ett bekräftelsemail vi skickar ut då en bokning är genomförd.

Nedan finner ni våra öppna vinprovningar som vi just nu har inplanerade. Fler datum planeras fortlöpande.

Skulle ni önska en sluten provning för grupp eller företag tveka inte kontakta oss för offert (info@vinprovningstockholm.se)

För övriga frågor eller mer information om bokning av vinprovning kan ni ringa eller maila oss på:
Telefon: 08-522 454 23
E-mail: info@vinprovningstockholm.se

Vi har telefontid från 08:00 – 17:00.
Vi svarar på ditt e-mail inom 24 timmar.

Datum och tider för Vinprovning i Stockholm

Kontakta oss för nya event


[events monthago=”1″ eventtypeid=”wine,champagne”]

————————————————————————————————————

Vinprovningar i Stockholm

Välkommen till Vinprovning Stockholm!

En CYBER-KUNDMÖTE/AW för både anställda och kunder!?

När vi nu har ett speciellt läge runt omkring oss så kan vi även erbjuda provningar över nätet.
Trevliga provningar med olika antal deltagare där Ni kan vara med från ert hemmakontor.
Ett uppskattat inslag i den arbetsvardag som för många inneburit ett nytt sätt att jobba på.

*Om det är provningar med alkohol så går det bra men kunden får ombesörja med inköp från Systembolaget.

Från och med 1 feb 2020 tar vi enbart emot gruppbokningar.

Vid en av våra öppna provningar samlas vi upp till 32 vinintresserade personer i våra genuina källarvalvs lokaler i Gamla Stan. Vi provar 4-6 viner samt erbjuder något litet tilltugg som förhöjer dofter och karaktär på vinerna ni smakar under vinprovningen.
På en provning med Vinprovning Stockholm kommer vi att gå igenom vinets olika karaktärsdrag: Utseende, doft, och  smak samt varva detta med historia och kuriosa.

Men detta är inte allt.
Vi kommer även att gå igenom:
-Vinets historia
-Dekantering (lufta vinet)
-Dofter, smaker och referenser
-Syftet med att prova vin
-Prisvärdhet och kombinationen mat-vin
-Lära känna vad man själv uppskattar med ett gott vin

Denna fantastiska upplevelse hos oss på Vinprovning Stockholm brukar ta  c.a. 2 timmar.
Vi håller till på Själagårdsgatan 21, Gamla Stan, i ett genuint och mysigt källarvalv.

Obs! Har du ett presentkort hos oss gäller det ej som betalning på plats. Du behöver anmäla plats i god tid, samt få en bekräftelse.

Vi kan erbjuda vinprovningar av olika teman.  Läs mer under “Temaprovningar

Bokning kan ske via mail, info@vinprovningstockholm.se

Alternativt fylla i formuläret på sidan för en förfrågan.
I mailet skriver ni in antalet personer och vilket datum ni önskar komma samt era kontaktuppgifter. Då kommer ni att bli kontaktade av Vinprovning Stockholms professionella säljare för att slutföra bokningen.

Tel: 08-522 454 23
Email: info@vinprovningstockholm.se (Notera .SE adressen)

Kontorets öppettid, vardagar: 08.00 – 17.00
Lunch mellan: 12.00 – 13.00
Helgdagar – Stängt

Vi utför provningar även då kontoret är stängt, det är bara telefon och mailsupport som är begränsad.